Så köper man

Att köpa på IronPlanet är enkelt

1
Registrera dig och få köpbehörighet
Registrera dig och ansök om köpbehörighet. Förh hjälp att bli godkänd, kontakta kundservice.
2
Köp & Checka ut
Köp eller vinn ett objekt och checka ut.
3
Betala för objekt
När vi mottagit din betalning blir en upphämtning av objekt tillgänglig på Mitt Konto.
4
Upphämtning & leverans
Kontakta upphämtningssupport för samordning av upphämtning (kanske inte gäller alla objekt). Säljare kan begära förhandsmeddelande 24-48 timmar i förväg.

Tre sätt att handla på IronPlanet

Köp nu

Behöver du utrustning nu? Med ett brett urval av utrustning kan köpare handla vad de behöver direkt till konkurrenskraftiga fasta priser.

Lägg ett bud

Lägg ditt bästa bud på ett objekt och säljaren kan godkänna det, refusera det eller lägga ett motbud.

Bud

Auktioner avslutas under hela veckan. Det finns tre typer av auktioner:
 • Onlineauktioner
  Våra utvalda auktioner äger vanligtvis rum den sista onsdagen i månaden. Auktionerna online fungerar som en traditionell auktion, live och utan reservationspris, och är öppen under en begränsad tid som anges i det förbestämda schemat. Om du inte har tid en onsdag, finns alla auktioner live under en tvåveckorsperiod i förväg - förhandsgranskningsperioden. Under perioden för förhandsgranskning kan du lägga ditt förhandsbud. Ett förhandsbud fungerar som det högsta budet och gör att du kan lägga ditt bud i tid. Prova själv i vår övningsauktion.
 • Slutna budgivningar
  Sluten budgivning utan reservationspris - specificerade budgivningsbelopp publiceras inte, men rankas. Köpare kan lägga flera bud tills auktionen stänger.Slutna bud -köparna lägger ett slutet bud på deras önskade inköpsobjekt. Efter stängning har säljarna upp till fem dagar på sig att välja det vinnande budet.

Registrera för att börja köpa

Registrera. Det är enkelt, ange bara din e-postadress här.

Begär köprättigheter och registrera dig på samma gång. Du måste ha det så att du är redo att köpa eller bjuda när som helst (ett momsregistreringsnummer krävs).

Efter att du registrerat dig, konfigurerar du din sida Mitt konto.

Insider-tips från proffsen

 • Lägg dina förhandsbud. Kan du inte vara online när en auktion stängs? Lägg ett förhandsbud! Lägg ditt maxbud så kommer vårt system att buda det lägsta budet som krävs för att du ska vinna upp till det högsta. Annan anledning att lägga ett förhandsbud? Vid händelse av lika bud vinner det förhandsbud som las först!
 • Lägg till objekt till din bevakningslista och få aviseriingar. Lägg till ett specifikt objekt till din bevakningslista får du påminnelser när objektet tar emot bud och innan budgivningen stängs, så att du inte missar det!
 • Skapa Sparade sökningar. Vill du bli den första att få reda på när vi får en ny auktionslista? Spara dina sökningar och få påminnelser när matchande objekt läggs till vår auktionslista.

Vanliga frågor

Se alla Vanliga frågor

Registrera dig och ansök om köpbehörighet här. När du blivit godkänd att handla, kan du bjuda på alla IronPlanet marknadsplatser.

Nej. Alla bud som läggs i någon IronPlanet marknadsplatsauktion är slutgiltiga och bindande. Du kan alltid höja men aldrig sänka eller återkalla ditt maximala bud.

När din betalning för ett köp behandlats, följer du de här stegen:

 • 1. Gå till ditt formulär för hämtning av objekt* (finns på ditt konto på IronPlanet) för planering av hämtning. Om ditt objekt har IronPlanet hämtningssupport för säljaren:
  • a. Ring vårt Kundtjänst-team snarast.
  • b. Vi samordnar en hämtningstid som passar både dig och säljaren. För att skydda våra säljares sekretess, lämnar vi bara ut adress, e-post och telefonnummer genom IronPlanet kundtjänst.
  • c. IronPlanet skickar en bekräftelse på planerad hämtningstid tillsammans med ditt hämtningsformulär med en hämtningskod för objektet. Dessa kan även hämtas från ditt konto på IronPlanet efter köp och måste uppvisas när du hämtar ditt objekt.
 • 2. Om en säljare samtyckt till att lämna ut plats- och kontaktinformation till köpare, hittar du uppgifterna på ditt hämtningsformulär som du kan ladda ned från ditt konto på IronPlanet. I det här fallet kan du kontakta säljaren direkt och bestämma hämtning.
 • 1. Alla FTB debiteras moms på första köpet och den återbetalas mot inskickande av giltigt CMR / BOL-dokument.
 • 2. Återkommande köpare är undantagna från moms om de inte har sin verksamhet i samma land som där objektet köptes.

Hitta utrustning & visa inspektionsrapporter

Har du fortfarande frågor angående köp av utrustning?