Vanliga frågor

Vanliga frågor

Hur man säljer

Beroende på deras behov kan säljare ange en förteckning av sin utrustning varje månad (eller varje vecka i USA) online eller på Marketplace-E. Oavsett om auktionen utförs online eller på plats kan buden placeras online så att köpare från hela världen kan delta. När betalningen bekräftas kan våra transportpartners hjälpa köparna att transportera artiklar från din plats eller från auktionsplatsen.

Artiklar i våra månatliga utvalda auktioner säljs utan reservationspris.

För artiklar i våra utvalda auktioner använder vi emellertid vår unika algoritm för att ange ett öppningsbud på en nivå som tilltalar budgivarna men som ändå ger dig högsta möjliga försäljningspris. Om du vill ange ett reservationspris, fråga oss om att sälja på

Värdering av utrustning

Den tidsram och den arbetsinsats som krävs för att slutföra en värdering varierar beroende på flera faktorer såsom antal, typ, ålder, tillstånd, plats(er) och tillgänglighet av de utrustningsenheter som omfattas. Ett relativt enkelt värderingarbete kommer vanligtvis att slutföras inom 2 till 3 veckor efter mottagandet av en undertecknad uppdragsbekräftelse. En mer komplicerad värdering tar vanligtvis mer tid. Naturligtvis kommer vi alltid att försäkra oss om att uppfylla dina specifika krav.

Definitionerna av dessa 3 värderingsförutsättningar beskrivs nedan:

  • Skäligt marknadsvärde (FMV) - Definieras som det belopp som uttrycks i form av pengar som rimligen kan förväntas för egendom i ett utbyte mellan en villig köpare och en villig säljare, med eget kapital till båda, utan tvång att köpa eller sälja och båda är fullt medvetna om alla relevanta fakta från och med ett specifikt datum.
  • Ordnat likvidationsvärde (OLV) - Definieras som beräknat bruttobelopp uttryckt i form av pengar som normalt realiseras från en försäljning, med hänsyn till en rimlig tid för att hitta en köpare, där säljaren är tvungen att sälja på "vad du ser är vad du får"-basis ett specifikt datum.
  • Tvingat likvidationsvärde (FLV) - Definieras som beräknat bruttobelopp uttryckt i form av pengar som normalt realiseras från en korrekt annonserad och genomförd offentlig försäljning, där säljaren är tvungen att sälja direkt på "vad du ser är vad du får"-basis ett specifikt datum.

 

Säljarens avgifter

Det beror på hur många delar och vilken typ av utrustning du vill sälja som en del av ett paketavtal. Ring IronPlanets kundtjänst på +353(0)1 899 1040 om du vill ha mer information.