Vanliga frågor

Vanliga frågor

Hur man säljer

Utifrån sina behov kan en säljare lägga upp sin utrustning på våra veckovisa onlineauktioner eller på platsauktioner. Vare sig auktionen är online eller på plats kan bud läggas online så att köpare från hela världen kan delta.

Ja, objekt i våra månatliga Utvalda auktioner och Auktioner på plats kan auktioneras ut med ett reservationspris.

Värdering av utrustning

TDen tidsram och den arbetsinsats som krävs för att slutföra en värdering varierar beroende på flera faktorer såsom antal, typ, ålder, tillstånd, plats(er) och tillgänglighet för de utrustningsenheter som omfattas. Ett relativt enkelt värderingsarbete utförs vanligtvis inom 2 till 3 veckor efter mottagandet av en undertecknad uppdragsbekräftelse. En mer komplicerad värdering tar vanligtvis mer tid. Naturligtvis gör vi allt vi kan för att uppfylla dina specifika krav.

Definitionerna av dessa 3 värderingsförutsättningar beskrivs nedan:

  • Skäligt marknadsvärde (FMV) - definieras som det belopp som uttrycks i form av pengar som rimligen kan förväntas för egendom i ett utbyte mellan en villig köpare och en villig säljare, till ett rimligt pris för båda, utan tvång att köpa eller sälja och båda är införstådda med alla relevanta fakta från och med ett specifikt datum.
  • Ordnat likvidationsvärde (OLV) - definieras som beräknat bruttobelopp uttryckt i form av pengar som normalt realiseras från en försäljning, med hänsyn till en rimlig tid för att hitta en köpare, där säljaren är tvungen att sälja på "vad du ser är vad du får"-basis på ett specifikt datum.
  • Tvingat likvidationsvärde (FLV) - Definieras som beräknat bruttobelopp uttryckt i form av pengar som normalt realiseras från en korrekt annonserad och genomförd offentlig försäljning, där säljaren är tvungen att sälja direkt på "vad du ser är vad du får"-basis på ett specifikt datum.

Säljarens avgifter

Det beror på hur många delar och vilken typ av utrustning du vill sälja som en del av ett paketavtal. Ring gärna IronPlanets kundtjänst på +353(0)1 899 1040, om du vill ha mer information.